menu's
de kaart
de wijnkaart
foto's

     




Brasserie De Brustele

Dineren in het groen ...
met een knipoog naar een snelle hap


Brasserie „De Brustele“ kan u bestellen van 12-14u en van 18-21.30u (zon-en feestdagen 12-14.30u en 17.30–21.30u) en staat eveneens bekend om z’n culinaire creaties en dit voor zowel de zakenman met weinig tijd als voor het gezellige tafelen.
In de zomer is het ook aangenaam vertoeven op het ruime en schaduwrijke terras.

Tijdens de weekdagen (niet op feestdagen) serveren wij ook een ZAKENLUNCH (VG/HG) in onze brasserie aan 21 € pp - zonder dranken.
Wij bieden o.a. een seizoensgebonden 3-gangen maandmenu aan 32 € of een ruime keuze uit enerzijds klassieke en anderzijds innovatieve brasseriegerechten.

Indien u bepaalde ingrediënten omwille van medische redenen of overtuiging niet mag hebben, laat het ons weten, wij passen uw gerechten aan.
Vegetarische gerechten zijn steeds verkrijgbaar !


GELIEVE ER REKENING MEE TE HOUDEN OM VANAF 8 PERSONEN U MAXIMAAL TE HOUDEN AAN 3 VOOR- EN/OF HOOFDGERECHTEN. DANK VOOR UW BEGRIP.
VANAF 10 PERSONEN VRAGEN WIJ VAN 1 MENU VOOR HET GANSE GEZELSCHAP TE KIEZEN.



'KAART'



Koude voorgerechten en salades

• Huisgerookte handgesneden Schotse zalm – klassieke garnituur
• Rillettes van everzwijn
• Huisbereide wildpaté
• Rundscarpaccio - parmezaan - gekonfijte tomaat
• Ganzenleverterrine - portogelei - toast



• Belgische “Tomate crevette” – gepelde tomaat Grijze garnalen – ei – groene sla – boontjes
• Oosters slaatje met gewokte kip – ‘Baharat’ kruiden – halloumi
• Slaatje met pancetta en scampi – honing – mosterdvinaigrette
• Griekse fetasalade met ui – komkommer – tomaat – olijven – yoghurtdressing



Alle voorgerechten en salades worden met brood geserveerd


Voor de allerkleinsten

(tot 12 jaar)

• Mini - hamburger uit de rundsfilet
• Kipschnitzel met appelmoes
• Spaghetti Bolognaise

Warme voorgerechten


• Onze dagverse soep met brood
• Geitenkaasje omwenteld met spek – gegrilde appel – Luikse siroop
• Huisgemaakte kaaskroketjes
• Huisgemaakte garnaalkroketjes
• Toast – Parijse champignons – lookboter
• Scampi met kreeftenjus en look
• Gebakken ganzenlever, appeltjes en luikse siroop

Hoofgerechten - Vis


• Noordzeetong ‘meunière’ – sla – frietjes
• Schotse zalm - pancetta - stamppot - groene kool
• Kabeljauw – dijonnaise - natuuraardappel – mosterdspinazie
• Tongfilet in kreeftjus – boschampigonons – krielen

Hoofdgerechten - Vlees


• Black Angus ‘Zesrib’ (±300 gr) – groene peperjus Geroosterd met rozemarijn en zeezout – sla – frietjes
• Black Angus rundsfilet op de plancha – béarnaise met hoeveboter – sla – frietjes
• Gehakte steak “tartaar” door ons bereid
• Hertenfilte ' Grand Veneur '
• Haas aan het been gegaard
• Fazant op z'n geheel bereid


Nagerechten



" NIEUW : SNOEPERTJES-KOFFIE " .... AAN 5.95 EURO PP

Assortiment hoevekazen - toast
Chocolademousse natuur
Negresco (chocomousse, banaan, advocaat, room, chocoladesaus en ijs)
Crème Brûlée met verse vanille bereid
Rijstpap met kaneel – bruine suiker
Mini Tarte Tatin (appeltaartje) – ijs – room
Pannenkoeken met suiker – konfituur
Pannenkoeken met morellokersen – ijs
Coupe vanille-ijs
Dame Blanche met warme chocoladesaus
Banana Split met chocoladesaus en banaan
Brasil ‘ tropicale’ : rumrozijnen – Bresiliennenoten – karamelsaus
Coupe ‘Morello’ : warme morellokersen – vanille – kersenijs
Coupe Advocaat
Luikse koffie: jenever – koffie – mokkaijs
Coupe met aardbeien
Coupe Watermolen ( vers fruit)



Copyright 2005 door de Watermolen. Alle rechten voorbehouden.