menu's
de kaart
de wijnkaart
foto's

     




Brasserie De Brustele

Dineren in het groen ...
met een knipoog naar een snelle hap


Brasserie „De Brustele“ kan u bestellen van 12-14u en van 18-21.30u (zon-en feestdagen 12-14.30u en 17.30–21.30u) en staat eveneens bekend om z’n culinaire creaties en dit voor zowel de zakenman met weinig tijd als voor het gezellige tafelen.
In de zomer is het ook aangenaam vertoeven op het ruime en schaduwrijke terras.

Tijdens de weekdagen (niet op feestdagen) serveren wij ook een ZAKENLUNCH (VG/HG) in onze brasserie aan 21 € pp - zonder dranken.
Wij bieden o.a. een seizoensgebonden 3-gangen maandmenu aan 32 € of een ruime keuze uit enerzijds klassieke en anderzijds innovatieve brasseriegerechten.

Indien u bepaalde ingrediënten omwille van medische redenen of overtuiging niet mag hebben, laat het ons weten, wij passen uw gerechten aan.
Vegetarische gerechten zijn steeds verkrijgbaar !


GELIEVE ER REKENING MEE TE HOUDEN OM VANAF 8 PERSONEN U MAXIMAAL TE HOUDEN AAN 3 VOOR- EN/OF HOOFDGERECHTEN. DANK VOOR UW BEGRIP.
VANAF 10 PERSONEN VRAGEN WIJ VAN 1 MENU VOOR HET GANSE GEZELSCHAP TE KIEZEN.



'KAART'



Voorgerechten

¤ Soep van de dag met brood
¤ Toast met Parijse champignons – lookboter (végé)
¤ Ambachtelijke kaaskroketjes (végé)
¤ Ambachtelijke garnaalkroketjes
¤ Vitello – tonato (kalfs – tonijn – rucola)
¤ Rundscarpaccio – parmezaan – olijf – tomaat – rucola
¤ Scampi – champignons – lookboter
¤ Huisgerookte handgesneden Schotse zalm
¤ Ganzenleverterrine met bloedworst – uienkonfijt – toast


Salades

¤ Romeinse sla – kip – ansjovisdressing
¤ Griekse “Feta salade” – komkommer – rode ui – tomaat
olijven – yoghurtdressing (vegé)
¤ Rucolasalade – geitenkaas – spek – appel – scampi
¤ Belgische “tomaat – garnaal”
¤ Italiaans slaatje met “minute” van rundsfilet (enkel HG)



Alle voorgerechten en salades worden met brood geserveerd


Voor de allerkleinsten
(tot 12 jaar)
• Mini - hamburger uit de rundsfilet
• Kipschnitzel met appelmoes
• Spaghetti Bolognaise


Hoofgerechten

¤ Steak tartaar – rauw door ons bereid – sla – frietjes
¤ Ierse Black Angus zesrib – geroosterd – groene peperjus – sla frietjes
¤ Ierse Black Angus – rundsfilet – hoeveboterbéarnaise – sla frietjes
¤ Ierse chateaubriand black angus – warme groenten – 2 sausjes frietjes
¤ Kalfsfilet – groene kool – archiducsausje – krieltjes
¤ Kabeljauw – spinazie – kruidenpuree – balsamicomousseline
¤ Noordzeetong “meunière” – sla – frietjes
¤ Zeebaars – zilte groenten – natuuraardappeltjes grijze garnalen


Nagerechten

Assortiment hoevekazen - toast
Chocolademousse natuur
Negresco (chocomousse, banaan, advocaat, room, chocoladesaus en ijs)
Crème Brûlée met verse vanille bereid
Mini Tarte Tatin (appeltaartje) – ijs – room
Pannenkoeken met suiker – konfituur
Pannenkoeken met morellokersen – ijs
Coupe vanille-ijs
Dame Blanche met warme chocoladesaus
Banana Split met chocoladesaus en banaan
Brasil ‘ tropicale’ : rumrozijnen – Bresiliennenoten – karamelsaus
Coupe ‘Morello’ : warme morellokersen – vanille
Coupe Advocaat
Luikse koffie: jenever – koffie – mokkaijs
Coupe met aardbeien (seizoen)
Coupe Watermolen ( vers fruit)



Copyright 2005 door de Watermolen. Alle rechten voorbehouden.