menu's
de kaart
de wijnkaart
foto's

     




Brasserie De Brustele

Dineren in het groen ...
met een knipoog naar een snelle hap


Brasserie „De Brustele“ kan u bestellen van 12-14u en van 18-21.30u (zon-en feestdagen 12-14.30u en 17.30–21.30u) en staat eveneens bekend om z’n culinaire creaties en dit voor zowel de zakenman met weinig tijd als voor het gezellige tafelen.
In de zomer is het ook aangenaam vertoeven op het ruime en schaduwrijke terras.

Tijdens de weekdagen (niet op feestdagen) serveren wij ook een ZAKENLUNCH (VG/HG) in onze brasserie aan 21 € pp - zonder dranken.
Wij bieden o.a. een seizoensgebonden 3-gangen maandmenu aan 33 € of een ruime keuze uit enerzijds klassieke en anderzijds innovatieve brasseriegerechten.

Indien u bepaalde ingrediënten omwille van medische redenen of overtuiging niet mag hebben, laat het ons weten, wij passen uw gerechten aan.
Vegetarische gerechten zijn steeds verkrijgbaar !


Voor een vlotte bediening verzoeken wij u vriendelijk om vanaf 5 pers. uw keuze in verschillende gerechten te beperken
Vanaf 10 pers. graag 1 menu per gezelschap.



'KAART'



Voorgerechten


¤ Verse dagsoep met brood

¤ Toast champignon met lookboter (végé)

¤ Ambachtelijke kaaskroketjes (végé)

¤ Ambachtelijke garnaalkroketjes

¤ Vitello – tonato (kalfs – tonijn)

¤ Huisgerookte handgesneden Schotse zalm

¤ Ganzenleverterrine uit eigen atelier

¤ Gebakken ganzenlever met appeltjes



Salades


¤ Herfstslaatje met champignons en graanmosterd (végé)

¤ Belgische “tomaat – garnaal”

¤ Salade “Folle” (zalm, ganzenlever, kreeft, …)



Alle voorgerechten en salades worden met brood geserveerd zonder meerprijs


Voor de allerkleinsten
(tot 12 jaar)
• Mini - hamburger uit de rundsfilet
• Kipschnitzel met appelmoes
• Spaghetti Bolognaise


Hoofgerechten

¤ Rogfilet met kappertjesboter

¤ Lottemedaillon met een blanke botersaus

¤ Halve kreeft ‘Américaine’

¤ Steak tartaar – rauw – door ons bereid

¤ Ierse Black Angus ‘ribeye’ – geroosterd

¤ Ierse Black Angus – ‘rundsfilet’

¤ Ierse Black Angus – ‘chateaubriand’

¤ Kalfsfilet, Gueuzejus, pastinaak, boschampignons

¤ Varkenswang gestoofd met donker bier

¤ Gebraden jong haantje (30 min)



Ons rundsvlees wordt geserveerd met groene sla en bio frietjes. Donkere Gueuzejus, peperroom met cognac of hoeveboterbéarnaise

Onze vis wordt geserveerd met krieltjes en seizoensgroenten

SUPPLEMENTEN :

Warme groenten ipv salade
Extra warme groenten
Extra frietjes (bij een gerecht)
Extra slaatje (bij een gerecht)


Nagerechten

Assortiment hoevekazen - toast
Chocolademousse natuur
Negresco (chocomousse, banaan, advocaat, room, chocoladesaus en ijs)
Crème Brûlée met verse vanille bereid
Mini Tarte Tatin (appeltaartje) – ijs – room
Pannenkoeken met suiker – konfituur
Pannenkoeken met morellokersen – ijs
Coupe vanille-ijs
Dame Blanche met warme chocoladesaus
Banana Split met chocoladesaus en banaan
Brasil ‘ tropicale’ : rumrozijnen – Bresiliennenoten – karamelsaus
Coupe ‘Morello’ : warme morellokersen – vanille
Coupe Advocaat
Luikse koffie: jenever – koffie – mokkaijs
Coupe met aardbeien (seizoen)
Coupe Watermolen ( vers fruit)



Copyright 2005 door de Watermolen. Alle rechten voorbehouden.